š Julrips och varma m√∂ssor |

Julrips och varma mössor

I ateljén arbetar jag på även om det inte syns så mycket på bloggen. I höst har jag vävt en del festremsor som inte finns på bild ännu så i stället kommer en äldre bild på ripslöpare i julfärger.

En del mössor har kommit till på stickmaskinen, enklare modeller av ullgarn som jag färgade i microvågsugnen i somras. Riktigt äppelgröna blev de men säkert varma och sköna ändå. Tidigare har jag stickat en längre modell, en s.k påsmössa, men fler har efterfrågat kortare mössor så nu provar jag med det.

Av de vackra possumgarnerna från Zealana har jag valt att testa Heron Worsted Blend som visade sig vara ett mycket lätt- och snabbstickat garn. Det blev en baskermodell med lite häng som jag döpt till Fiskfruns Basker. Mössan är redan testad och godkänd, varm och skön. Den kommer säkert till användning när vårfisket startar. Mössan är stickad med stickor nr. 5 och garnåtgången var ca 75 gram.

Tags: , ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree