š Sjal i Filigran |

Sjal i Filigran

Inte bara bruden ska bära sjal på vinterbröllopet utan så även hennes mor. Till min inköpta klänning i en vacker blå ton har jag valt att sticka en lila sjal. Garnet kommer från Atelier Zitron, heter Filigran och färgen plommon. Ett lacegarn i 100% extra fin merinoull som liksom alla garner från Zitron är lättstickat och förföriskt mjukt.

Mönstret hittade jag på nätet, Heritage Silk Orange Crush Shawl, ett gratismönster på engelska. Udden känns säkert igen av många, den är densamma som udden till den populära Pyttipannasjalen. Enda skillnaden är att denna sjal blir rektangulär och mönsterstickas. Rolig stickning om än lite petig, har provat att lyfta blicken och titta på TV vilket har fungerat sämre.

Slutet närmar sig, jag har avverkat ca en meter och räknar med att den färdig ska bli ca 120 cm för att räcka att lägga omlott runt axlarna. Garnåtgången är minimal. Jag har inte ännu vägt arbetet men ser att av en härva à 600 meter kommer det att bli över en del. Med andra ord, ett mycket drygt garn.

 

 

 

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree