š God forts√§ttning! |

God fortsättning!

En riktigt god fortsättning på det nya året önskas alla! För min del hoppas jag att det nya året ska ge mig tid till många roliga och kreativa stickprojekt. Kul vore också om jag skulle kunna hitta lite mer tid till att sitta i vävstolen och koppla av med detta underbara och rogivande hantverk. Vi får se vart det bär.

Årets första stickprojekt går i bröllopets tecken. Till dotterns vinterbröllop stickar jag efter hennes önskemål en varm och skön sjal i Manos Silk Blend. Det var ett bra tag sedan jag stickade med garnet och jag hade nästan glömt vilken härligt kvalitet det är att arbeta med. Mjukt, följsamt och lagom tjockt. Arbetet växer fort och nu återstår bara den övre volangen och sidovolangerna.

Mönstret till Rococo shawl hittade vi på Etsy och för mig som inte har någon vana alls att sticka efter engelska mönster var det en kul utmaning. Ett enkelt mönster som bygger på aviga och räta. Till vänster på bilden syns avigsidan (som jag trodde var rätsidan) och till höger en lite suddigare bild av rätsidan. Sjalen är rektangulär och fästs med en vacker sjalnål i axelhöjd.

Till beställningen hör också ett par handledsvärmare i samma garn. Exakt mönster är inte bestämt ännu men jag kommer att sticka med Silk Blend Fino som finns i samma naturvita färg. Garnet är något tunnare och passar bra till handledsvärmare som ska mönsterstickas inte bör vara för tjocka.
Jag återkommer med fler bilder när sjalen är färdigstickad.

Tags: ,

Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree